A bolgár belügyminiszter nem hiszi, hogy munkája miatt ölték meg az újságírónőt

Mladen Marinov bolgár belügyminiszter szerint nincs bizonyíték arra, hogy munkája miatt ölték meg Viktoria Marinovát, a ruszei TVN csatorna vezetőjét. A harmincéves újságírónőt brutálisan megverték, megerőszakolták, majd megfojtották, holttestét egy parkban találták meg a Duna mellett.


Megerőszakoltak és megöltek egy újságírót

A 30 éves Viktoria Marinovát halála előtt meg is kínozhatták.

Külföldi újságíró-szervezetek teljes körű és független vizsgálatot követelnek, ahogy a bolgár Bivol oknyomozó portál vezetője, Asszen Jordanov is. Elmondta: Marinova utolsó, szeptember 30-i műsorában a Bivol oknyomozó cikkéről volt szó, amely uniós forrásokkal való visszaéléseket tárt fel. Erről más bolgár médium nem számolt be. Jordanov hozzátette: kaptak olyan bizalmas információkat, miszerint megtorlás készül a cikken dolgozó munkatársaikkal szemben.

Az újságíró kijelentette: független európai vizsgálatra van szükség, mert azt gondolják, hogy a bolgár hatóságok is részei a visszaéléseket elkövető bűnszervezetnek. A belügyminiszter nyilatkozatával szemben a bolgár rendőrség azt közölte, hogy minden lehetőséget figyelembe vesznek a nyomozás során. (AP, fotó: Europress – AFP PHOTO / TVN)


Source: 24 teszt