A DK 30 milliós kérdése Orbán Viktor fiáról

A Demokratikus Koalíció kezdeményezi a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság összehívását, miután a Telex kiderítette, a kormányfő fiát küldték ösztöndíjasként a Sandhurst Királyi Katonai Akadémiára.

Kapcsolódó

Brit katonai elitiskolában végzett Orbán Gáspár

A Honvédelmi Minisztérium ösztöndíjasaként.

Vadai Ágnes, a DK frakcióvezető-helyettese, a Honvédelmi- és Rendészeti Bizottság alelnöke emlékeztetett rá, hétfőn a Népszava már megírta, hogy három magyar tanulhat a brit katonai elit akadémián, közpénzen.

Az ügyben már írásbeli kérdést is beadott arról, kik a szerencsések, de az igazság a kormány titkolózó válasza előtt kiderül, a Telex  megírta, hogy egyikük éppen a miniszterelnök fia, Orbán Gáspár.

A Demokratikus Koalíció tudni akarja,

miért éppen Orbán Viktor fia volt a “legalkalmasabb” arra, hogy közpénzen tanuljon a Sandhurst Királyi Katonai Akadémián?

Az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának tagjaként Vadai kezdeményezi, hogy hívják össze a bizottságot, hallgassák meg Benkő Tibor honvédelmi minisztert, Orbán Viktor kormányfőt és a három kiválasztottat, köztük a miniszterelnök fiát.

A DK magyarázatot követel arra, hogyan állt újabb Orbán-gyerek  „saját lábra”, miként érdemelte ki, hogy a magyar adófizetők pénzén járjon egy, a magyaroknak megfizethetetlen elit akadémiára.


Source: 24 teszt