A Jobbik megadóztatná a migránsmunkások foglalkoztatóit

Stummer János, a párt alelnöke idegenrendészeti különadó  bevezetését javasolja. Határozati javaslata szerint a magyar munkavállalók védelme érdekében

50 százalékos idegenrendészeti különadót vetne ki.

Ezt azok a 250 főnél több dolgozót foglalkoztató cégek fizetnék, amelyeknél a magyar állampolgársággal nem rendelkező, harmadik országból, nem EGT-tagállamból érkező munkavállalók aránya meghaladja a 10 százalékot.

Az 50%-os emelés érvényes lenne a munkaviszonyra és minden munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyra, a munkaerő-kölcsönző cégek által foglalkoztatottakra is.

A jobbikos politikus indoklása szerint a gazdasági bevándorlók tömeges megjelenése alapvetően megváltoztatja a közbiztonság helyzetét.

A közrend fenntartása plusz költségekkel jár, ennek terhét azoknak kellene viselniük, akiknek a gazdasági érdeke a  migránsmunkások foglalkoztatása.

Bár az Orbán-kormány folyamatosan azt hangoztatja, hogy az országos munkaerőhiányt nem vendégmunkásokkal orvosolná, mégis évről-évre nő az unión kívüli állampolgároknak kiadott munkavállalási engedélyek száma.

2018-ban 10500 ilyen engedélyt adtak ki, volt olyan négyezer fő alatti dél-dunántúli település, ahova 200 ukrán vendégmunkást vezényeltek, emlékeztetett a Jobbik alelnöke.

„Ha ideköltözik 90 ukrán, akkor ennek a területnek vége”

Székesfehérváron találkozott a munkaerőhiány és a félelemkeltő propaganda.

Szerinte ennek a problémának a megoldása, visszaszorítása érdekében kellene bevezetni az idegenrendészeti különadót.

Özönlik a külföldi munkaerő Magyarországra

Megugrott a tartózkodási engedélyt szerzők száma is. A legtöbb gond az ukránokkal volt.


Source: 24 teszt