Az oroszok vakcinájuk európai bejegyzését kérték

A Szputnyik V fejlesztői az oltóanyag európai bejegyzését kérték – írja az MTI az oroszországi oltóanyagok fejlesztését finanszírozó cég tájékoztatása alapján. Az Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap (RFPI) közölte, kedden az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) szakértői  tudományos felülvizsgálatot tartottak a Szputnyik V fejlesztőinek, akik a tanácskozás alapján 7-10 napon belül kapnak  ajánlásokat.

Kapcsolódó

Szerbia engedélyezte az orosz vakcinát

A Szputynik V-t a szerb gyógyszerügynökség biztonságosnak minősítette.

A Covid-19 elleni első orosz vakcina fokozatos szakvizsgálata februárban kezdődhet el, az EMA az eredmények alapján dönt a bejegyzésről.

Kapcsolódó

Szijjártó pénteken már a vakcináról tárgyal Moszkvában

Azt szeretné, ha gyorsan döntés születne a magyar engedélyről, mert csak akkor tud szerződést kötni. Szóba hozta az indiai oltóanyagokat is.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) pénteken megkezdi a Szputnyik V bejegyzési kérelem előtti szakvizsgálatát.

Kapcsolódó

A kétszer egymás után megfertőzödött Eperjes Károly az orosz vakcinát választaná

A színész szerint gyerekkora óta orosz oltásokat kap, ezért a koronavírus ellen is ebben bízna.

A szerdán közzétett hivatalos adatok szerint Oroszországban az igazolt új fertőzöttek száma az elmúlt nap 21 152-vel 3 633 952-re nőtt. A napi növekmény 0,59 százalék, az új esetek 11,6 százaléka tünetmentes. Az aktív fertőzöttek száma 539 416. A halálos áldozatoké 597-tel 67 220-ra, a gyógyultaké 25 290-nel 3 027 316-ra emelkedett. Az országban a járvány kezdete óta több mint 97,6 millió, az elmúlt nap mintegy 320 ezer tesztet végeztek el. Fertőzés gyanújával 629 145 embert tartanak orvosi megfigyelés alatt.

The post Az oroszok vakcinájuk európai bejegyzését kérték first appeared on 24.hu.


Source: 24 teszt