Bizarr temetést rendeztek a Windows 7-nek

A Microsoft 2020. január 14-től már nem támogatja a több mint 10 éves Windows 7 operációs rendszert. A gyakorlatban ez azt takarja, hogy a hétköznapi felhasználók nem kapnak új biztonsági frissítéseket és hibajavításokat a rendszerhez, aminek következtében sokkal kockázatosabbá válik annak használata. A Windows 7 már meglehetősen koros, hiszen 2009-ben adták ki, mégis rengeteg ideig számított a legelterjedtebb asztali operációs rendszernek.

Nem csoda, hogy páran úgy gondolták, méltó módon kell búcsúzni tőle, a kiberbiztonsággal és felhőszolgáltatásokkal foglalkozó Databarracks cég a viking hagyományok szerint temette a szoftvert. A ceremóniáról videó is készült, amit belinkelünk, mert a képsorok többet mondanak minden szónál.

A cég közleménye szerint ugyan a ceremónia szórakoztató volt, de egy fontos üzenetet is szerettek volna átadni vele. „Az operációs rendszerek naprakészsége és javításuk a legalapvetőbb és legfontosabb biztonsági gyakorlat. Rengeteg olyan kibertámadás és szivárgás történt már, ami elkerülhető lett volna fontos szoftverfrissítések telepítésével.”

Fontos nap jött el: hivatalosan is vége a Windows 7-nek

A régi operációs rendszer kedden még megkapja az utolsó frissítéseket, de innentől vége a támogatásnak.