Botlatókövet kap Rejtő Jenő

53 botlatókövet helyeznek el 10 magyar településen szeptember 12 és 16 között, írja a Kibic. Az esemény Gunter Demnig német képzőművész kezdeményezésére indult, aki szeptember 12-én Salgótarjánba érkezik, ahol civilek és a a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület szervezésében a következő napokban 10 településen mintegy 100 botlatókövet helyez el.

Budapest, 2012. szeptember 28.
Gunter Demnig német szobrász, a holokauszt áldozatainak emléket állító botlatókövek mûvészeti projekt kitalálója botlatóköveket helyez el a budapesti Aulich utcában 2012. szeptember 28-án.
MTI Fotó: Kallos Bea
Kép: Kallos Bea / MTI

Az esemény kiemelkedő állomása lesz szeptember 13-án 18 órakor Rejtő Jenő egykori munkaszolgálatos emlékkövének elhelyezése a II. kerület Bimbó út 3. sz. ház előtt. Ezt követően a művész a helyszínen veszi át a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést, amellyel eddigi magyarországi tevékenységét ismerik el.

A botlatókő egy 10×10 centiméteres bronztáblára vésett vésett név (valamint születési dátum, illetve a halálozás helye és ideje), amit az áldozat utolsó – még szabad akaratából választott – lakhelyének előtt illeszti a járdába a német képzőművész.

Kiemelt kép:


Source: 24 teszt