Elfogták a Deák téri gyilkossággal gyanúsított 18 éves fiút

Elfogták a rendőrök azt a 18 éves fiút, akit azzal gyanúsítanak, hogy halálra késelt két embert péntek hajnalban Budapesten, a Deák téren. A BRFK péntek délutáni sajtótájékoztatóján kiderültek a kettős gyilkosság részletei.

Gál Sándor a BRFK életvédelmi osztályának vezetője elmondta, hogy két nagyrészt büntetett előéletű, 16 és 23 év közötti fiatalokból álló  tízfős társaság csapott össze egymással. Többségük garázdaság, vagy kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt volt büntetve korábban. A velük lévő három lány megpróbálta a verekedőket szétválasztani, de nem jártak sikerrel, őket tanúként hallgatták ki.

A 18 éves fiú többször is megszúrta az áldozatait. Az öt percen belül helyszínre érkező rendőrök megpróbálták újraéleszteni őket, de már nem lehetett segíteni rajtuk. Felmerült, hogy valamilyen korábbi konfliktus miatt esett-e egymásnak a két társaság, de nem, mindannyian más-más okból tartózkodtak ugyanis a helyszínen.

A kettős gyilkossággal gyanúsított férfi tegnap töltötte be a 18. születésnapját. Valószínűleg ezt ünnepelte éjszaka a barátaival. Ő a késelést követően elfutott, és menekülés közben eldobta a kést. A nyomozók azonban tíz percen belül elfogták, a gyanúsítotti kihallgatása jelenleg is tart. Kiderült, hogy a kés eredetileg nem is az övé volt, hanem a vele lévő egyik fiú vitte magával. Az alezredes elmondása szerint az ilyen társaságoknál bevett szokás, hogy cserélgetik egymás között a kést.

A büntetett előéletű 18 éves fiút több emberen, felfegyverkezve elkövetett emberöléssel , míg két társát felfegyverkezve elkövetett garázdasággal gyanúsították meg. Mind a hármukat őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatásukat. A sértetti társaság tagjai közül senkit nem vettek őrizetbe.


Source: 24 teszt