Elkötötte az üldözéséről közvetítő tévések autóját, majd belehajtott vele egy rendőr kocsijába

Egy férfi, akit a hétvégén az észak-karolinai rendőrök üldöztek, ellopta egy tévéhíradó autóját, majd szemből beleszáguldott egy rendőrségi járőrkocsiba – közölte az elkötött közvetítőkocsit tulajdonló WRAL televízió riportja alapján a New York Post.

A 19 éves Marcus Brown egyike volt annak a négy férfinak, aki szombaton a rendőrök elől menekült a vidéki Pittsboróban, amikor szombaton odalépett a WRAL riporteréhez és fotósához – és egy köteg pénzt ajánlott fel cserébe azért, ha elviszik egy benzinkútra – derül ki a tudósításra kiküldött riporter, Keenan Willard által Twitteren megosztott lenti műsorrészletből.

(A videón negyedénél a baleset végeredménye is megtekinthető.)

Azt mondtuk, hogy ezek mindketten híradó egységei, és nem tud velünk jönni, mert nem nincs dolgozói kártyája. Ez tényleg csak egy ürügy volt, és reméltük, elmenekül tőlünk

– mesélte a riporter. „Úgy tűnt, egyetértett, és elindult” – folytatódik az élménybeszámoló – „aztán beugrott a kocsimba, beugrott az anyósülésre, és elhúzott a 64-es úton, egyszerűen lelépett. Mindketten sokkos állapotban voltunk.”

De egy közeli rendőr üldözőbe vette, és Brown aznap már a második autósüldözésbe keverte bele magát. Ez mindössze öt percig tartott, aztán frontálisan nekicsapódott egy rendőrautónak – közölte a tévétársaság.

A WRAL helyszíni tudósítói négy férfi miatt érkeztek a helyszínre, akik korábbán meglógtak az őket üldöző rendőrök elől. A floridai Jacksonville-ből származó elkövetők állítólag 150 kilométer per órás sebességgel menekültek egy olyan úton, ahol csak százzal lehetett volna menni.

A négy férfi az üldözés után otthagyta az első autót, ami a környék lezárását és nagyarányú rendőri jelenlétet hozott magával. A WRAL információi alapján mindannyiukat letartóztatták szombaton és vasárnap.

Brownt az autó ellopásával, szökéssel és tömegpusztító fegyver birtoklásával vádolták meg – közölte a tévéállomás.

Társait, a 24 éves Adrian Loweryt, a 19 éves Caleb Sheffieldet és az első autó meg nem nevezett negyedik utasát – akiről csak annyit lehet tudni, hogy fiatalkorú – szintén letartóztatták.

The post Elkötötte az üldözéséről közvetítő tévések autóját, majd belehajtott vele egy rendőr kocsijába first appeared on 24.hu.


Source: 24 teszt