Fucsovics szlovákveréssel került a karriercsúcs közelébe

Fucsovics Márton két szettben győzött az 1,96 millió euró (626,5 millió forint) összdíjazású rotterdami keménypályás férfi tenisztorna első fordulójában.

A világranglistán 38. magyar játékos és a rangsorban egy hellyel mögötte álló szlovák Martin Klizan ezt megelőzően egyszer találkozott: 2017-ben a Davis Kupában Fucsovics ugyancsak kemény pályán négy szettben nyert.

A 27 éves Fucsovics magabiztos adogatójátékokkal kezdett, de 29 éves riválisa is rendre hozta a maga szervagémjeit. A rövidítésig úgy jutottak el, hogy a magyar teniszező adogatóként mindössze két labdamenetet veszített el, és mivel a tie-breakben is csak egyet, 50 perc elteltével nála volt az előny. Fucsovics az első játszmában mind a 19, pályára ütött első adogatásából pontot szerzett.

A második szett Klizan bréklabdájával indult, de 1:1-nél Fucsovics volt az, aki először tudta elvenni balkezes ellenfele szervajátékát. A szlovák teniszező 2:3-nál visszajött a játszmába, a magyar játékos azonban azonnal kihasználta riválisa újabb megingását, így bő másfél óra után már a találkozó megnyeréséért szerválhatott.

Ez végül viszonylag simán, második mérkőzéslabdáját kihasználva sikerült is neki, és 1 óra 41 perc alatt bejutott a nyolcaddöntőbe.

Fucsovics a legjobb 16 között a verseny kilencedik kiemeltjével, a grúz Nikoloz Baszilasvilivel (20.) találkozik. Fucsovics Facebook-oldala azt írja, a mostani győzelemmel az élő világranglistán a 36. helyen áll a magyar teniszező, és ez csak egy hellyel rosszabb, mint a karriercsúcsa.

Eredmény, 1. forduló (a 16 közé jutásért):

Fucsovics Márton – Martin Klizan (szlovák) 7:6 (7-4), 6:4


Source: 24 teszt