Hat év kilenc hónap börtönt kapott a 112 kiló hasissal lebukó szerb sportoló

Jogerősen hat év kilenc hónap börtönbüntetésre ítélte a Szegedi Ítélőtábla azt a szerb férfit, aki 112 kilogramm hasist próbált Magyarországon keresztül Ausztriába csempészni bő másfél évvel ezelőtt. A 40 éves sportolót a szabadságvesztés kiszabása mellett hat évre kiutasították hazánk területéről.

A szerb sportoló 2017 decemberében Koszovóba utazott, ahol a járművében rejtekhelyeket alakítottak ki megbízói. Az autóban hasistéglákat és marihuánát rejtettek el. A férfi feladata az volt, hogy – ezer euró fejében – a kábítószerrel megpakolt gépkocsit Pristinából az ausztriai Linzbe vigye.

A férfi december 22-én hajnalban jelentkezett belépésre a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. A pénzügyőrök szigorított vámvizsgálatot rendeltek el, és 33 csomagban 108,7 kilogramm hasist és 8,5 kilogramm marihuánát találtak nála.

A mintegy 355 millió forint feketepiaci értékű drogszállítmány összes hatóanyag-tartalma a szakértői vélemény szerint a különösen jelentős mennyiség alsó határának mintegy kilencszerese. A férfi beismerő vallomást tett, és az utolsó szó jogán azt mondta, hogy megbánta a történteket.

A táblabíróság döntésével helybenhagyta az első fokon eljáró Szegedi Törvényszék ítéletének a szabadságvesztés időtartamára vonatkozó részét, de úgy döntött, hogy a büntetést nem fegyházban, hanem börtönben kell letöltenie.


Source: 24 teszt