Kapával rontott a téren bandázó fiatalokra egy férfi Szolnokon

Letöltendő börtönre ítélte jogerősen a Szolnoki Törvényszék azt a harmincas évei végén járó, büntetett előéletű férfit, aki másfél évvel ezelőtt kapával a kezében rontott egy fiatalokból álló 10-15 fős társaságra Szolnokon. A férfi azzal indokolta tettét, hogy a fiatalok az élettársát sértegették. Az egyik fiatal rövid időre az eszméletét is elvesztette.

A Büntető Törvénykönyv rendelkezései szerint bűncselekményt, garázdaságot követ el, aki olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen, és vétség miatt 2 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Tóvizi Ádám szóvivő tájékoztatása szerint a bűncselekmény súlyosabban, bűntettnek minősül, és a törvény 3 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni, ha azt, ahogyan jelen esetben is történt, felfegyverkezve követik el, azaz az elkövető a bűncselekmény elkövetése közben az ellenállás leküzdése vagy megakadályozása érdekében az élet kioltására alkalmas eszközt tart magánál.

A Szolnoki Törvényszék helybenhagyta a Szolnoki Járásbíróság korábbi határozatát és 1 év 4 hónap börtönre, és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte jogerősen a büntetett előéletű férfit felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt.

The post Kapával rontott a téren bandázó fiatalokra egy férfi Szolnokon first appeared on 24.hu.


Source: 24 teszt