Leonardo DiCaprio tovább küzd a klímaváltozás ellen

A Leonardo DiCaprio producerségével és narrációjával készült új dokumentumfilm, az Ice on Fire az éghajlatváltozás témáját járja körül – írja a Fast Company. Az HBO támogatásával létrehozott film a világ különböző pontjain mutatja be, hogy miként dolgoznak a klímakutatók, miért is probléma az éghajlatváltozás, illetve hogyan lehet küzdeni ellene.

A tudomány rég bebizonyította, hogy léteznek már működő és megvalósított technikák

– mondja DiCaprio a filmben, kiemelve, hogy már csak a politikán múlik a széles körű alkalmazásuk.

LOS ANGELES, CALIFORNIA - JUNE 05: Leonardo DiCaprio attends the L.A. premiere of HBO's "Ice On Fire" at LACMA on June 05, 2019 in Los Angeles, California.   Alberto E. Rodriguez/Getty Images/AFP
Fotó: Alberto E. Rodriguez / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

A Redwood Forest Alapítványnál például az elpusztult fákból olyan anyagot állítanak elő, amely képes befogni a talajban lévő szenet, a Climeworks startup pedig olyan eszközöket készít, amelyek a levegőből vonják ki a szén-dioxidot.

DiCaprio az elmúlt években elkötelezett klímaaktivistává vált, hírnevét arra használja fel, hogy rávilágítson a problémára. Leila Conners rendező szerint új dokumentumfilmjének két fontos üzenete van: az egyik, hogy bajban vagyunk, a másik, hogy van megoldás, melynek megvalósítása nem is olyan nehéz.

Kiemelt fotó: Alberto E. Rodriguez / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP


Source: 24 teszt