Nem a gomba okozta egy nő halálát egy Michelin-csillagos étteremben

Arról tavaly februárban mi is beszámoltunk, hogy egy valenciai Michelin-csillagos étteremben huszonnyolcan megbetegedtek, és egy spanyol nő pedig meghalt, miután a német séf, Bernd Knöller mérgező kucsmagombát szolgált fel. Az Index pedig most a Bild alapján megírta, hogy az áldozat nem a gombaétel miatt vesztette életét.
Knöller mindennek utánaolvasott, és arra jutott, hogy a mérgezést tényleg okozhatta a hőkezelt fogás, de a halált nem. Az igazságügyi orvosszakértő ugyanezt állapította meg, így a séf megúszta a gondatlanságból elkövetett gyilkosság vádját. A 46 éves nő halálát egy örökletes betegség okozhatta.
Az már más kérdés, hogy fel tud-e állni az étterem egy ilyen tragédia után. A korábban kétszáz eurós (~67 ezer forint) menüsor, jelenleg száz-százharmincöt euróba (~33-45 ezer forint) kerül, és szinte az összes külföldi vendég visszamondta a foglalást. A hely egyelőre a helyiekben és a törzsvendégekben bízhat.
Kiemelt kép: STR / AFP
Source: 24 teszt