Sittre vágtak egy kecskeméti ügyvédet, mert fogadásokra költötte az ügyfelei pénzét

A Kecskeméti Járásbíróság ítéletet hirdetett annak az ügyvédnek a büntetőügyében, akit sikkasztással és más bűncselekmények elkövetésével vádolt az ügyészség. A bíróság a férfit 4 év börtönre ítélte, 6 évre eltiltotta a foglalkozásától és a 6 év közügyektől is.

Az ítéleti tényállás lényege szerint a kecskeméti férfi 2015. és 2017. között okiratszerkesztő és letétkezelő ügyvédként járt el. A vádlott 15 ügyfele ügyvédi letétbe tett pénzével is sajátjaként rendelkezett, oly módon, hogy azt szerencsejáték fogadásra költötte. A férfi ezzel az ügyfeleinek összesen több mint 112 millió forint összegű kárt okozott, amelyet öt sértett esetében 21 millió forint összegben térített meg.

Az ügyvéd 2017 augusztusában a felesége ingatlanára is jelzálogjogot szeretett volna alapítani, ezért az aláírását egy okiratra ráhamisította, majd a valótlan tartalmú okiratot benyújtotta az illetékes járási hivatalhoz. A nő bejelentése alapján azonban sikerült megakadályozni azt, hogy az ingatlannyilvántartásba a jelzálogjog bejegyzésre kerüljön.

A bíróság a büntetés kiszabása körében nyomatékos enyhítő körülményként értékelte az ügyvéd feltáró jellegű beismerő vallomását, valamint megbánó magatartását. A bíróság döntését a vádlott és védője tudomásul vette. Az ügyészség súlyosításért fellebbezett.


Source: 24 teszt