Szakít a Microsoft a T-Systems-szel

Megszünteti az együttműködést a Microsoft a T-Systems-szel, a Mészáros Lőrinc érdekkörébe került cég így nem forgalmazhatja szeptembertől a szoftvergyártó termékeit – tudta meg a hvg.hu.

A Microsoft azzal indokolta a döntést, hogy évről évre felülvizsgálják a partnereikkel kötött megállapodásokat, és „követve a sztenderd üzleti gyakorlatunkat, úgy döntöttünk, hogy nem újítjuk meg az augusztus 31-ével lejáró megállapodásunkat a T-Systems-szel”. A T-Systems egyelőre nem reagált a lap kérdésére.

Egy hónapja jelentette be a Magyar Telekom és a Mészáros Lőrinc üzlettársa, Jászai Gellért irányítása alatt álló 4iG Nyrt., hogy megállapodtak a T-Systems Magyarország Zrt. eladásáról. A T-Systems a közigazgatásnak, intézményeknek és nagyvállalatoknak nyújt távközlési és IT-szolgáltatásokat, egyik legnagyobb megrendelőjük a magyar állam.

Budapest, 2019. március 29.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j), Timotheus Höttges, vezérigazgató, Deutsche Telekom AG (b), Rékasi Tibor vezérigazgató, Magyar Telekom Nyrt. (b2) és Srinivasan Gopalan, a Deutsche Telekom Csoport Európáért felelõs Igazgatósági tagja a Karmelita kolostorban, ahol a kormányfõ fogadta a Deutsche Telekom vezetõit 2019. március 29-én.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda
Választási rendszer, adó, közlekedés: ez kerülhet Mészáros jobbkezéhez a T-Systems megszerzésével

Dávid bekebelezi Góliátot. Elképesztő mennyiségű állami megbízás és referencia kerül így a Mészáros Lőrinc kisebbségi, Mészáros barátjának többségi tulajdonában lévő 4iG-hez.

Az amerikai igazságügyi minisztérium nemrég hozta nyilvánosságra a Microsofttal kötött peren kívüli egyezségének szövegét – ennek értelmében a szoftvergyártó 2,6 milliárd forintnyi bírságot fizet a Microsoft Magyarország korrupciós ügye miatt, amelyben az állami beszerzések során a viszonteladók nyelték le a hasznot a szoftverlicencekre adott árengedményekből, a különbözetet pedig „tisztességtelen kifizetésekre”, magyarán vesztegetésre fordították. (Illusztráció: Europress – FrankHoermann / SVEN SIMON / Sven Simon / dpa Picture-Alliance)


Source: 24 teszt