Újabb román álorvost lepleztek le

Szerdán bukott le egy nő, aki környezetét megtévesztve azt állította, van orvosi végzettsége – írja a Ziare alapján a Főtér. A dél-romániai Dâmbovița megye székhelyén, Târgoviștén két helyszínen tartottak  házkutatást a nőnél, aki a gyanú szerint jogtalanul praktizált.

Hamis egyetemi diplomát mutatott be egy kórházban, alkalmazták is, 1999 és 2019 közt többször delegálták igazságügyi szakértőnek.  2016 januárja és 2018 decembere között több mint 1300 embert vizsgált meg hivatalosan.

Az álorvos csak 2011 és 2019 között összesen 367 990 lejjel (több mint 27 millió forinttal) károsította meg kórházát. Összesen ennyi fizetést kapott. A kár teljes összegét a további bizonyítékok alapján állapítják meg. A nő ellen bűnügyi eljárás indul.

A Főtér emlékeztet rá, hogy Romániában már több orvost is lelepleztek. Néhány éve egy olasz parkolóőr, Matteo Politi bukott le, aki plasztikai sebészként dolgozott, egy bukaresti doktornőről kiderült, még érettségije se volt, Nagybányán pedig álfogász bukott le.


Source: 24 teszt