Változik a kommentelés a Facebookon

Ugyan most is van lehetőségünk arra, hogy a Facebookon megjelenő kommenteket relevancia alapján rendezzük, ez azért korántsem a legjobb megoldás, és gyakran szembejönnek olyan hozzászólások is, amelyek jobb esetben érdektelenek számunkra, rosszabb esetben pedig csak trollkodó, érdektelen kommentek. Ezt a közösségi oldal is felismerte, és bejelentette, hogy változtat a kommentelési módszereken, és újra belenyúl az algoritmusba.

A tablet screen displays the logo of the social networking site Facebook through a magnifying glass, in Bogota, on March 22, 2018.
A public apology by Facebook chief Mark Zuckerberg on March 22 failed to quell outrage over the hijacking of personal data from millions of people, as critics demanded the social media giant go much further to protect privacy. / AFP PHOTO / Luis ACOSTA
Fotó: Luis Acosta/AFP

Előrébb fogja sorolni azokat a hozzászólásokat, amikre reagáltunk, vagy amire valamit válaszoltunk, így ez nagyobb eséllyel jelenik majd meg a kommentfolyamban. Nagyobb prioritást kapnak azok a hozzászólások is, amelyekre a bejegyzést posztoló ismerősei reagáltak valamit. A cél az, hogy a magánemberek kommentjeit ne lehessen olyan könnyen széttrolkodni.

Az oldalak kommentjeiben is változás lesz: itt a kezelők által lereagált hozzászólásokat láthatjuk majd elsőként. Így a trollokat lehetőség lesz majd figyelmen kívül hagyni, ezzel pedig hátrébb sorolódik majd a hozzászólásuk. Persze a moderálás lehetősége is megmarad, így az oda nem illő kommenteket bárki hamar eltüntetheti a saját oldaláról.